Skip to content
Politică

Victor Negrescu: În plenul PE va avea loc o dezbatere pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Sursa foto: Victor Negrescu

Europarlamentarul român Victor Negrescu a anunţat, joi, că în sesiunea din 3-6 octombrie va avea loc o dezbatere în planul Parlamentului European pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Astăzi, în Conferința Președinților Parlamentului European, s-a discutat și a fost aprobată inițiativa Grupului social-democrat de a avea o dezbatere în plenul Parlamentului European pentru aderarea României și Bulgariei la spațiul Schengen în sesiunea din 3-6 octombrie de la Strasbourg, urmată de o rezoluție la următoarea plenară.

Iată că, solicitarea pe care am făcut-o săptămâna trecută, cu sprijinul a 50 de eurodeputați din Parlamentul European, devine realizabilă cu ajutorul familiei noastre politice europene care dovedește încă o dată că stânga europeană susține România. De altfel, toate guvernele social-democrate europene, începând cu cancelarul german social-democrat, Olaf Scholz, au afirmat public susținerea pentru aderarea țării noastre la spațiul Schengen, ceea ce nu este cazul guvernelor de centru-dreapta„, a scris Negrescu pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a precizat că Partidul Socialiştilor Europeni urmează să aprobe o rezoluţie prin care solicită aderarea României la Schengen.

„Tot în acest sens, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) urmează să aprobe la Berlin o rezoluție în care solicită aderarea României la spațiul Schengen fiind și o dovadă a influenței pe care o are Partidul Social Democrat în familia noastră europeană.

Doresc pe această cale să îi mulțumesc liderei grupului nostru, Iratxe Garcia Perez, pentru sprijinul oferit și faptul că se ține de promisiunea făcută la București președintelui Marcel Ciolacu, care a solicitat plasarea acestui subiect pe agenda europeană, și să salut implicarea colegului meu, eurodeputatul Dan Nica, care, împreună cu toată delegația noastră, a făcut posibilă această dezbatere”, a mai scris eurodeputatul român.

1 comentariu la “Victor Negrescu: În plenul PE va avea loc o dezbatere pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *