Skip to content
Politică

Victor Negrescu, interviu EXPLOZIV după plecarea din minister: Nu mi-am propus sa demisionez!

psnews.ro

Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, a vorbit, la Adevarul Live, despre demisia subită din Guvern, relaţia cu premierul Viorica Dăncilă şi preluarea preşedinţiei Consiliului UE.

„Evident că nu mi-am propus să demisionez. Am pregătit temeinic preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Chiar în acea şedinţă am prezentat priorităţile noastre naţionale“, a spus Negrescu.

Întrebat de reporterul Adevărul dacă in drum spre minister stia ca va demisiona, ex-ministrul a subliniat:

‘Evident că nu mi-am propus să demisionez. Am pregătit temeinic preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Chiar în acea şedinţă am prezentat priorităţile noastre naţionale, un document amplu, avizat de peste 25 de instituţii, discutat şi aoprobat în Guvern. Din păcate, discuţiile din Guvern şi cele ulterioare au condus la acest sentiment că mai bine fac un pas în lateral. Mi-am depus mandatul. Eu în continuare sunt dispus să lucrez ca voluntar pentru preşedinţia Consiliului UE. Deciziile luate în acea şedinţă nu corespund cu ceea ce cred eu că e bine pentru portofoliul pe care îl ocup. Eu am pus mandatul la dispoziţia primului-ministru. De principiu, trebuia să avem şi discuţii ulterioare. Nu au mai avut loc”.

Confruntat cu întrebarea reporterului cum le explică românilor gestul său, Negrescu a susținut că, în opinia sa, a explicat ”suficient lucrurile”.

‘Cred că am explicat suficient lucrurile. Sunt în regulă, sunt sănătos. Important e să respectăm cutumele europene, mai ales în ceea ce înseamnă reprezentarea”, a declarat fostul ministru pentru Adevarul

Citiți mai multe AICI

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *