Skip to content
Politică Video

Victor Negrescu, la momentul adevărului: dedesubturile demisiei din Guvernul Dăncilă EXCLUSIV

psnews.ro

Fostul ministru al Afacerilor Europene, Victor Negrescu a fost cel mai recent invitat în cadrul emisiunii Puterea Știrilor.

Printre subiectele abordate s-a regăsit și decizia sa de a părăsi, înainte de remanierea guvernamentală, guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă.


”În primul rând, vreau să vă spun că nu a fost ceva programat. Chiar în acea zi aveam întâlniri importante. Și în ședința de Guvern la care am participat am prezentat prioritățile noastre naționale rezultate din consultările publice pe care le-am organizat cu toți partenerii reprezentativi, dar și cu reprezentanții Parlamentului României. Chiar în acea ședință de Guvern am prezentat acest document, reprezentativ pentru România, avizat de peste 25 de instituții, arătând încă o dată că îmi făceam treaba așa cum trebuie și doream să continui proiectele deja inițiate.

Din nefericire, discuțiile care s-au purtat vineri m-au condus la opinia că nu toate ideile pe care le aveam erau împărtășite de către colegii mei și că direcția pe care se merge nu corespundea valorilor, standardelor mele, atât profesionale, ci și mai ales ceea ce înseamnă viziunea mea despre politica României în relația cu Uniunea Europeană. Au fost mai multe discuții, nu a fost o decizie rapidă. Am decis să îmi pun mandatul al dispoziția primului ministru în speranța că dânsa, după discuții mai ample cu colegii mei din PSD, va decide cum trebuie să abordăm lucrurile pentru că eu cred că România poate fi puternic în UE dacă înțelege ce înseamnă cutumele europene, tradițiile europene și mai ales, dacă reușește să folosească această președinție pentru a împinge înainte idei și dosare europene extrem de importante pentru români.

Din nefericire, lucrurile nu au mers în această direcție. Informația a apărut surprinzător de repede și a fost comentată extrem de rapid pe toate posturile de televiziune fără să ne permită nouă să avem o discuție mai aprofundată în partid despre cum ar trebui să abordăm lucrurile. Eu sunt un om extrem de echilibrat, nu iau deciziile la cald, cred în ideea de echipă, dar cred că PSD trebuie să își asume acest parcurs european al României pentru că PSD a dus România în NATO și UE și trebuie să continue în aceeași direcție.

Nu au fost reproșuri, ca dovadă, după discuțiile care s-au purtat în interiorul partidului, atât premierul, cât și președintele partidului au spus foarte clar că România este pregătită pentru această președinție. Totul era în grafic, aș putea spune că multe din elementele gândite erau în avans, dar o serie de colegi aveau o altă viziune și acea viziune a condus la o serie de decizii în ședința de Guvern la care am participat care nu corespundeau cu ceea ce cred că ar trebui să facă România. Eu cred că președinția noastră trebuie să își propună obiective extrem de clare. Oamenii vor să vadă ce obținem pentru Europa și pentru România după 6 luni de mandat”, a declarat Victor Negrescu, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *