Skip to content
Politică

Victor Negrescu, mesaj pentru Guvernul din Londra: Populismul a creat numai dezastre

proalba.ro

Victor Negrescu, europarlamentar din partea PSD, a vorbit despre faptul că drepturile la muncă și beneficiile  sociale ale românilor care trăiesc în Regatul Unit trebuie să reprezinte o prioritate zero, iar Guvernul britanic  trebuie să ţină să țină cont de bunele relații cu România când va începe procesul de Brexit. Acesta se arată destul de îngrijorat cu privire la contextul în care  Guvernul de la Londra a anunțat că va activa miercuri, 29 martie 2017, Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

”Procesul declanșat de Marea Britanie este rezultatul direct al politicilor populiste. Populismul a creat numai dezastre în trecut și va crea și acum. Din păcate, efectele nocive ale acestor acțiuni iresponsabile se răsfrâng și asupra românilor din Regatul Unit. Prioritatea zero trebuie să fie, în acest moment, apărarea drepturilor câștigate de concetățenii noștri și sper că Guvernul britanic va ține cont de bunele relații cu România când va declanșa Brexit!”, precizează politicianul într-un comunicat de presă.

" "

Acesta consideră că Brexitul va avea efecte nefaste asupra românilor stabiliţi în Marea Britanie, „Românii sunt cetățeni europeni cu drepturi câștigate, iar orice pierdere a acestor drepturi din cauze fără legătură cu ei este profund nedreaptă și inacceptabilă. Vorbim de peste 200.000 de profesioniști români stabiliți în Marea Britanie, care merită un tratament corect din partea autorităților, inclusiv pentru susținerea economiei britanice. Doctori sau ingineri formați în România ajută Marea Britanie să se dezvolte și să aibă specialiști în domenii cheie.”

Negrescu trage un semnal şi asupra tinerilor români care studiază în Marea Britanie şi care totuşi sunt în număr destul de mare, „Este îngrijorătoare și soarta studenților din spațiul britanic, având în vedere că numărul tinerilor români care urmează studii universitare în Marea Britanie este de aproximativ 7.000. Conform statisticilor oficiale, doar în 2016 au aplicat în jur de 2000 de tineri din România pentru a accede în instituțiile de învățământ superior din Marea Britanie. Acești tineri trebuie apărați cu orice preț, iar noi vom urmări cu atenție din Parlamentul European ca drepturile românilor să fie respectate!

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *