Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Negrescu (PSD) acuză ”aroganța” liberalilor din campania electorală: Pe termen mediu și lung, PNL va fi taxat pentru această atitudine

caleaeuropeana.ro
" "

Vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a fost întrebat la „Puterea Știrilor” de ce a refuzat candidatul Klaus Iohannis (PNL) o confruntare cu Viorica Dăncilă (PSD), în turul doi al alegerilor prezidențiale.

„Eu cred că, din nefericire, e doar o strategie politică și dă dovadă de politicianism. Acum 5 ani, când a câștigat alegerile, a câștigat tocmai pentru că avea un alt tip de mesaj, respingând stilul tradițional de a face politică. Ori asta face el astăzi, s-a uitat pe niște sondaje, care îl dădeau mai bine plasat în turul 2 și a rămas într-o zonă de confort, zicând OK, e suficient atât. (…) E prea mult politicianism în abordarea aceasta pe care o are dânsul și pe care o are PNL-ul în alegerile prezidențiale și eu cred că, pe termen mediu și lung, PNL va fi taxat pentru această atitudine arogantă”, spune Victor Negrescu.

" "

Vicepreședintele PSD consideră că e important ca România să aibă o politică externă proactivă și că, deși suntem integrați în structurile europene, euro-atlantice, nu e suficient ca demnitarii români să spună mereu doar că facem cum vor ceilalți, ci trebuie ca în interiorul acestor structuri să le spui partenerilor tăi ceea ce îți dorești.

„Klaus Iohannis trebuia să prezinte un bilanț de mandat. E cert că aveam nevoie de o abordare mai activă a României în plan extern pentru a conta, de aici motivul pentru care nu intrăm în spațiul Schengen, sau, un alt exemplu, motivul pentru care nu am obținut scoaterea vizelor pentru SUA este că am mers acolo și am luat o șapcă, în loc sa discutăm lucruri concrete. Important nu e să spui că facem precum ceilalți, ci că facem împreună cu ceilalți, ceea ce e în interesul României și al partenerilor noștri”, a declarat Victor Negrescu la „Puterea Știrilor”.

Subiectele legate de politica externă au fost destul de puțin prezente în campania electorală prezidențială, a adăugat social-democratul, deși președintele României are ca principală atribuție reprezentarea externă a țării noastre și componenta de apărare. Tocmai de aceea ar fi trebuit ca aceste teme să fie prioritare pentru candidații la funcția supremă în stat.

„Să nu uităm că în cei 30 de ani de la Revoluție, în 19 am avut un președinte de dreapta. Însă, de când e PNL la guvernare, aud doar de gaura de la bugetul de stat, că e dezastru pretutindeni, astfel că România e prezentată într-o zonă foarte neagră. Nu poți să spui că totul e un dezastru, pentru că asta conduce la ceea ce s-a și întâmplat, la scăderea monedei naționale, creșterea dobânzilor, agențiile de rating ne-ar putea schimba calificativul economic, așadar tot ceea ce spunem în calitate de decidenți are o consecință pentru România pe termen lung”, a conchis vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *