Skip to content
Europa

Victor Negrescu (PSD): Regulamentul european permite o renegociere a acestor PNRR-uri, în situaţii de forţă majoră

europarl.europa.eu

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a declarat marţi, despre o posibilă renegociere a PNRR, că regulamentul european permite o renegociere a acestor planuri naţionale de redresare şi rezilienţă, în situaţii de forţă majoră.

„România oricum trebuie să taie două milioane de euro din planul iniţial şi în acest context am putea vorbi de o optimizare”, a mai spus Negrescula Profit News TV. Europarlamentarul social-democrat a afirmat că este normal să existe o optimizare a PNRR.

”Vorbim de o criză în domeniul energetic, un conflict la graniţele României. Regulamentul european permite o renegociere a acestor PNRR-uri, în situaţii de forţă majoră. Nu ne grăbim, important este să găsim soluţiile viabile”, a afirmat Negrescu.

Potrivit News.ro, europarlamentarul PSD a menţionat că ”România oricum trebuie să taie două milioane de euro din planul existent iniţial pentru că s-au schimbat cifrele şi alocările pentru statele membre”. ”În acest context, am putea vorbi de o optimizare. Suntem în dialog cu Comisia europeană, şi în funcţie şi de interesele noastre şi de viziunea lor, putem să mergem mai departe”, a spus el, apreciind că se deschide calea către dialog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *