Skip to content
Politică

Victor Negrescu (PSD): Reprezentanții Consiliului UE și Comisiei, chemați în PE pentru a confirma calendarul aderării României la Schengen

Facebook/Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu (PSD) a anunțat că a obținut sprijinul colegilor pentru a-i chema în plenul Parlamentului pe reprezentanții Consiliului UE și ai Comisiei, ca să prezinte calendarul primirii României în Schengen.

Am obținut sprijinul unui număr important de deputați europeni pentru a chema în plenul Parlamentului European reprezentanții Consiliului UE și Comisiei Europene la o dezbatere cu privire la aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Conform demersului, cele două instituții trebuie să prezinte urgent un calendar de aderare la Schengen și, totodată, să precizeze dacă în luna decembrie, conform solicitării făcute de semnatari, va fi supusă la vot extinderea spațiului european de liberă circulație”, a precizat eurodeputatul social-demicrat, potrivit unui comunicat.

Eurodeputatul PSD a menționat sprijinul primit de la mai multe grupuri politice. „Peste 50 de eurodeputați din toate grupurile politice pro-europene au susținut acest demers important pentru țara noastră, astfel încât este îndeplinit criteriul tehnic pentru ca procedura parlamentară specifică să fie declanșată și, în consecință, să existe o dezbatere în plenul Parlamentului European. Prin această inițiativă, Parlamentul European demonstrează încă o dată faptul că este instituția europeană care a susținut constant aderarea României la spațiul Schengen”, a completat Negrescu.

Le mulțumesc tuturor colegilor mei, din delegația română, precum și celor din alte state membre, din toate grupurile politice, pentru sprijinul oferit. Am demonstrat că pentru interesul României și principiile europene reușim să fim uniți”, a mai punctat eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *