Victor Negrescu, raportor al Parlamentului European pentru implementarea mecanismului de redresare și reziliență

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Vicepreşedintele Parlamentului European, eurodeputatul Victor Negrescu, a fost desemnat raportorul Parlamentului European cu privire la implementarea mecanismului de redresare şi rezilienţă. Acest raport referitor la implementare este esenţial pentru procesul de monitorizare şi analiză realizat de Parlamentul European privind eficienţa şi performanţa planurilor naţionale de redresare şi rezilienţă.

”Până în prezent Uniunea Europeană a alocat deja peste 330 de miliarde de euro statelor membre pentru finanţarea planurilor de redresare şi rezilienţă, echivalentul a circa 45% din sumele totale prevăzute până la finalul lunii august 2026. Ritmul de absorbţie a fost mai lent decât cel prognozat la nivel european şi în acest sens ne dorim, la nivelul Parlamentului European, să sprijinim statele membre şi Comisia Europeană în a flexibiliza instrumentele şi a creşte impactul măsurilor şi reformelor prevăzute în planurile naţionale”, precizează europarlamentarul într-un comunicat.

Potrivit lui Negrescu, dacă este să ne raportăm la contextul din România, din informaţiile pe care le am şi cele comunicate de instituţiile europene, nu sunt motive suplimentare de îngrijorare, în comparaţie cu media europeană, în ceea ce priveşte implementarea PNRR în România, iar sumele aferente cererii de plată numărul trei pot fi deblocate în termen de şase luni prin realizarea reformelor şi măsurilor recomandate de Comisia Europeană şi de către instituţiile responsabile.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: