Victor Ponta a ajuns la Beijing

Premierul Victor Ponta, a ajuns, în această dimineață, la Beijing, unde va începe o vizită oficială de trei zile, între 31 august și 2 septembrie. Ponta este însoțit de miniștrii Liviu Dragnea, Ioan Rus și Constantin Niță, informează Agerpres.

Delegația României a fost întâmpinată la aeroportul din Beijing cu onoruri militare. Victor Ponta mai este însoțit și de soția sa, europarlamentarul Daciana Sârbu.

În cursul vizitei sale în RP Chineză prim-ministrul român va avea convorbiri oficiale luni cu premierul chinez, Li Keqiang. În acest context vor fi semnate şi o serie de documente bilaterale. 

Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către preşedintele R.P.Chineză, Xi Jinping, şi va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.

În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educaţiei, culturii, etc.

Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi Est – China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucureşti din 2013.

În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marţi cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian şi va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care derulează afaceri în parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, construcţii de maşini, etc. Premierul Ponta urmează să se întâlnească şi cu primarul din Tianjing.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: