Skip to content
Politică

Victor Ponta a pierdut DEFINITIV titlul de doctor

psnews.ro
" "

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept. Instanţa supremă a respins luni recursul lui Victor Ponta şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din februarie 2017, instanţa care a confirmat atunci retragerea titlului de doctor.

Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept în cazul lui Victor Ponta.

" "
" "

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de CNATDCU în data de 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Ponta a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale au fost respinse.

Decizia Instanței Supreme ar trebui să genereze și alte efecte: în septembrie 2016, Baroul Bucureşti a amânat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta până când instanţa va decide daca ordinul dat de ministrul Educaţiei privind retragerea titlului de doctor rămâne sau nu valabil.

1 comentariu la “Victor Ponta a pierdut DEFINITIV titlul de doctor

  1. @ Cum ați comenta despre faptul că plagiatul lui Victor Ponta a fost judecat într-o instanță nespecializată, așa cum s-a constatat și despre unele din dosarele economice de corupție judecate și declarate neconstituționale deciziile instanțelor la CCR cu motivarea judecării spețelor la complete de judecată nespecializate, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *