Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Ponta: Am fost invitat la Congresul PSD de sâmbătă

psnews.ro

Congresul Extraordinar al PSD pentru desemnarea candidatului pentru alegerile prezidențiale va avea loc sâmbătă, 24 august 2019, de la ora 11.00, la Palatul Parlamentului.

Reamintim că Viorica Dăncilă a fost aleasă deja pe 23 iulie candidat al PSD în Biroul Politic Național, iar apoi a fost validată în CEx. Au fost doar două voturi împotrivă, toți ceilalți lideri PSD votând pentru premier.

Congresul – care este organul suprem de conducere al PSD – are practic rolul de a formaliza candidatura Vioricăi Dăncilă. În aceste condiții, discuția despre susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu drept candidat unic PSD – ALDE nu mai are sens.

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, președintele PRO România, Victor Ponta, a dezvăluit că a fost invitat la Congresul PSD de sâmbătă de către premierul Viorica Dăncilă, însă după schimbul de replici acide dintre cei doi, acesta nu va mai merge pentru că nu crede că va mai fi primit.

Doamna Dăncilă mă invitase în calitate de președinte al PRO România. Nu mai merg pentru că nu cred că mă mai primește acum doamna Dăncilă dacă nu o susțin. Îmi pare rău. În sală nu știu exact câți oameni vor fi, dar pe 905 dintre ei îi respect. Sunt oameni alături de care am muncit 20 și ceva de ani. Oameni care s-au luptat pentru mine în 2014. Eu m-am luptat pentru ei pentru că mai toți primarii în funcție, președinți de consilii și parlamentari în 201 au făcut campanie cu poza mea.

Eu nu o să mă dezic niciodată de poporul PSD-ist chiar dacă au niște lideri cu care nu pot să fiu de acord și cu care nu găsesc nicio cale de comunicare. Sper, sincer, ca ideea de social-democrație și de stânga să fie reprezentată. Dacă nu poate să o reprezinte PSD din cauza liderilor, o să o reprezinte PRO România”, a declarat Victor Ponta la Puterea Știrilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *