Skip to content
Politică

Victor Ponta, anunț de ultimă oră după achitarea sa de către ÎCCJ

gandul.info

Victor Ponta, fostul premier al României, a declarat luni că după decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) își poate asuma o funcție de coordonare în partidul Pro România.

Ponta amintește că a demisionat în 2015 de la șefia Partidului Social Democrat (PSD), atunci când a anunțat că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în vreun partid politic până când Instanța Supremă nu se va pronunța asupra vinovăției sau nevinovăției sale, informează Agerpres.

„În 2015, în luna iunie, dacă nu greşesc, am demisionat din funcţia de preşedinte al PSD, anunţând că nu voi mai ocupa nicio funcţie de conducere în niciun partid din România până la momentul la care instanţa de judecată, Curtea Supremă, se va pronunţa asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei mele. Având în vedere decizia de joia trecută a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de astăzi (luni – n.r.) începând, în mod oficial şi cred cu fruntea sus, pot să asum o funcţie de coordonare alături de colegii mei şi de iniţiere, până la urmă, a unui nou partid politic, Pro România. Este un partid care îşi propune să fie în Parlament, capabil de a veni cu proiecte şi de a sprijini proiecte de competenţă guvernamentală, deci nu suntem din prima total împotriva guvernului, dar nici nu suntem votanţii guvernului aşa cum sunt alţii şi, spre deosebire de Opoziţia clasică, vom veni şi cu soluţii concrete, cu amendamente la proiectele de legi, cu poziţii politice foarte clare”, a declarat Ponta într-o conferință de presă.

Totodată, fostul premier a anunțat că Pro România se va organiza din punct de vedere teritorial și va prezenta, până la sfârșitul lunii mai proiectul politic, agenda politică și principalele obiective.

„Nu pot să spun că Pro România se va ralia imediat Opoziţiei, PNL, eu încă nu văd o Opoziţie. Să fii contra, e în regulă, dacă ai argumente. Să fii contra e în regulă dacă ai oameni mai buni decât cei pe care îi critici. Cred că putem veni şi cu argumente mai bune şi cu oameni mai buni decât ceea ce există în acest moment şi o să vedeţi cum se face opoziţie şi ştie domnul Dragnea că mă pricep la acest lucru mult mai bine decât ce ar dori domnia sa, la fel miniştrii şi reprezentanţii săi”, a adăugat Ponta.

În ceea ce provește decizia de a demsiona din PSD, Ponta susține că a fost o decizie bună, corectă, având în vedere că un om politic inculpat oficial nu poate să rămână într-o funcție de conducere a unui partid.

„Eu cred că am făcut bine că am demisionat din funcţia de preşedinte al PSD, pentru că într-o democraţie un om politic care este acuzat, inculpat oficial, nu poate să rămână într-o funcţie de conducere a unui partid pentru că înseamnă că îţi foloseşti partidul ca să te aperi pe tine. Am respectat toate regulile, nu am schimbat nicio lege, nici Codul Penal, nici altceva ca să mă apăr pe mine. Nu s-a aplicat în cazul meu nicio decizie a Curţii Constituţionale, eu nu am fost acuzat de abuz în serviciu. (…) Acum mă aştept ca cei care fac acuzaţii nefondate să fie şi ei responsabili. Eu de astăzi las în urmă ceea ce a fost şi alături de colegii mei vreau să facem o alternativă la PSD Dragnea şi la PNL Orban, pentru că eu cred că sunt mulţi oameni care aşteaptă acest lucru”, a mai spus Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *