Skip to content
Politică

Victor Ponta anunță că Puterea va trece două dintre cele mai comentate legi din spațiul public

Victor Ponta a transmis luni, prin intermediul unei conferințe de presă, că majoritatea parlamentară este pregătită să treacă două legi extrem de discutate în ultimul timp în media.

Întrebat dacă portofoliul de la Dezvoltare Regională ar putea fi transferat aliaţilor de la PLR, Ponta a explicat că nu s-a făcut nicio cerere în acest sens.

„Dincolo de aceste lucruri foarte interesante, am discutat în cadrul coaliţiei despre patru lucruri importante, cred eu.

„Mai întâi faptul că trebuie să ne ducem mai departe toate proiectele economice, am văzut că PNL a primit instrucţiuni să facă moţiuni pentru mass-media, nu pentru oameni. Nu par să fie foarte serioşi şi atunci trebuie să mergem mai departe cu proiectele.”

„Miercuri avem de votat Codul Silvic şi legea privind insolvenţa persoanei fizice, şi i-am informat pe cei doi preşedinţi ai Camerelor, domnii Tăriceanu şi Zgonea, despre faptul că miercuri vreau să adoptăm legislaţia privind interdicţia temporară în legătură cu exportul de lemn prelucrat. (…) Chiar dacă se va opune PNL-ul, noi să ne mobilizăm şi să avem o legislaţie care să interzică exportul de lemn prelucrat. Avem majoritatea şi voinţa politică pentru a le adopta pe toate acestea.”

Cât despre „taxarea bacşişului”, Ponta a explicat că urmează ca miercuri să se prezinte ministrul Teodorovici cu proiectul.

„Ce am spus rămâne valabil. E mai grav să perseverezi în greşeală decât să o recunoşti şi să o repari. Dacă în practică se găseşte o soluţie mult mai simplă, sunt pregătit să o susţin.”

Întrebat dacă are o propunere pentru şefia TVR, Ponta a răspuns sec: „Nu.”

„Pentru şefia TVR nu am nicio nominalizare. Nu trebuie să susţin eu pe nimeni, trebuie să susţină Parlamentul. Atâta timp cât sunt premier nu sunt de acod să mărim taxele pentru proasta gestiune şi frauda din bani publici.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *