Skip to content
Politică

Victor Ponta ar vrea înapoi în PSD. Ce spune despre întâlnirea cu Marcel Ciolacu

Inquam Photos / George Călin

Victor Ponta spune că este dispus să-i ajute „cu plăcere” pe cei de la PSD în guvernarea care urmează și s-a arătat inclusiv dispus să se întoarcă în PSD și pentru fuziunea formațiunii pe care o conduce cu PSD. Fostul premier spune că s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu la invitația acestuia.

Domnul Ciolacu m-a invitat, nu mă duc neinvitat nicăieri. Eu, cât am fost liderul PSD m-am sfătuit cu foștii lideri. Fiecare are o anumită experiență. Domnul Ciolacu m-a invitat, m-a întrebat. Dincolo de asta nu am discutat altceva și nici nu s-a pus problema.

Eu și colegii mei din Pro România am fost excluși din PSD pentru că n-am votat moțiunea de cenzură împotriva lui Sorin Grindeanu. Acum, când Sorin Grindeanu va fi ministru, poate chiar vicepremier, m-aștept să anuleze acea decizie. Pentru mine ar conta moral acest lucru.

Dacă vor și ei… Dacă vor și ei, o să discutăm. N-am discutat de niciuna dintre variante pentru că trebuie să vrea. Din partea Pro România există…”, spune Victor Ponta.

Amintim că preşedintele Consiliului Naţional al PSD Vasile Dîncu a declarat că nu s-a discutat despre o fuziune cu Pro România, dar că şi-a dori realizarea unui pol de stânga, nu a unui mare partid de stânga.

Vasile Dîncu a fost întrebat în condiţiile în care în urmă cu câteva zile Victor Ponta s-a aflat la sediul PSD, dacă PSD va face o fuziune cu Pro România şi în consecinţă Ponta s-ar întoarce în PSD.

“Nu am stabilit aşa ceva, Victor Ponta a fost pentru o chestiune personală, nu am stabilit acest lucru, dar sunt posibile. Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a afirmat Dîncu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *