Skip to content
Politică

Victor Ponta, candidatură de manual pentru 2019 EXCLUSIV

Astăzi este programată lansarea deja celebrei fundații înființată de fostul premier Victor Ponta, fundația Black Sea Regional Cooperation Projects 2020.

Încă nu este foarte clar care este scopul acestei fundații, iar lipsa de informații a dat naștere mai multor zvonuri și speculații din partea presei, dar și a liderilor PSD-iști, începând astfel un nou război între fostul și actualul președinte PSD.

Victor Ponta va fi ajutat în administrarea acestei fundații de alte două nume sonore din lumea politică, fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu și liderul ALDE Daniel Constantin, iar acest lucru îi dă fiori lui Liviu Dragnea. Se pare că președintele PSD-ist nu este atât de sigur pe cât vrea el să pară pe susținerea pe care o are din partea membrilor de partid. În condițiile în care Black Sea Regional Cooperation Projects 2020 chiar este un prim pas spre un nou partid ce va fi condus de Victor Ponta, după modelul Mișcarea Populară și M10, Liviu Dragnea ar putea avea probleme serioase.

Este evident că baronii PSD-iști, baroni care altădată îl susțineau necondiționat pe Liviu Dragnea, au devenit nemulțumiți de acesta.

Majoritatea liderilor locali îl percep pe Liviu Dragnea ca pe cel care a scos PSD de la guvernare deși nimeni din partid nu își dorea acest lucru (trebuie să ne reamintim cum Liviu Dragnea a furat startul și a anunțat demisia premierului înainte ca însuși Victor Ponta să apuce să spună ceva). În plus problemele cu justiția pe care le are actualul președinte PSD îl face să fie vulnerabil în fața procurorilor și nu le mai oferă protecție baronilor locali, ba mai mult decât atât dacă interesul personal îl cere este dispus să îi dea chiar el pe mâna DNA-ului. Dacă la toate acestea luăm în considerarea și dorințele camarazilor lui Victor Ponta, teama lui Liviu Dragnea de că fostul premier va diviza partidul este una justificată.

Nu este exclus ca planurile lui Victor Ponta să fie acelea de a rupe PSD-ul și să intenționeze să candideze la niște alegeri viitoare. Este clar că Victor Ponta nu se gândește să se retragă de pe scena politică, însă problemele pe care le are la DNA îl obligă să ia o pauză și să aștepte să vadă în ce fel se va soluționa dosarul în care este implicat. Toate jocurile pe care le face acum, inclusiv formarea acestei fundații, nu au ca obiectiv alegerile de anul acesta, ci alegerile prezidențiale din 2019.

Totuși este greu de crezut că vom auzi de candidatul Victor Ponta din partea partidului Black Sea Regional Cooperation. De aceea, această asociație care a făcut atâta vâlvă, cel mai probabil, se va implica într-adevăr numai în proiecte internaționale. Dar să nu fim naivi. Să nu ne imaginăm că întâlnirile între membrii fundației nu vor fi folosite drept paravan pentru discuții politice. Nu ar trebui să fim surprinși nici dacă vom auzi că și alți prieteni politicieni ai lui Victor Ponta vor dori să se alăture proiectului Black Sea Regional Cooperation Projects 2020, pentru unii din ei singurul motiv pentru care nu au făcut asta deja fiind interdicția impusă de procurorii anticorupție de a lua legătura cu Victor Ponta.

S.D.

1 comentariu la “Victor Ponta, candidatură de manual pentru 2019 EXCLUSIV

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *