Skip to content
Politică

Victor Ponta clarifică problema viitorului premier. Când vom afla numele potențialului succesor al său

Premierul Victor Ponta a explicat sâmbătă seara, la Antena 3 ,cum va fi luată decizia privind numele viitorului premier al României, ce urmează să fie susținut de actuala majoritate parlamentară.

”Decizia privind desemnarea viitorului premier o va lua coaliția de guvernare. Cei care urmează să și guverneze România trebuie să ia această decizie. Este o decizie în 5, luată de PSD, PC, UNPR, UDMR și PLR. Eu nu am un Emil Boc pe care să îl propun așa ca Băsescu.

Dacă vrei să duci cu adevărat țara mai departe, trebuie să ai un președinte care colaborează cu premierul. Dacă eu aș desemna pe cine vreau, ar fi împotriva convingerilor pe care le am. Noi avem în continuare programul de guvernare al USL, care are o dimensiune puternic liberală”, a explicat Ponta.

”Nu este deloc exclus ca domnul Tăriceanu să fie premier, cum nu este orice altă persoană care ar putea să fie susținută de coaliția guvernamentală”, a mai adăugat șeful Guvernului.

Prezentă în studioul Antena3, fostul ministru PSD, Ecaterina Andronescu, a precizat că numele viitorului premier, din partea actualei coaliții guvernamentale,  îl vom cunoaște după primul tur al alegerilor prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *