Victor Ponta confirma ca a doua propunere pentru portofoliu de comisar european este o femeie

Premierul Victor Ponta a confirmat faptul ca cea de-a doua persoana care se afla pe lista de propuneri pentru portofoliul de comisar european din partea Romaniei este o femeie. Ponta a subliniat ca acesta este un detaliu important in negocierile pentru a obtine un portofoliu cat mai important pentru Romania.

„Categoric este o femeie. Acest lucru in negocierea pe care o avem este un detaliu foarte important”, a spus primul ministru.

Victor Ponta a precizat ca a avut o discutie „cu mult timp in urma cu presedintele Basescu si presedintii celor doua camere si propunerea a fost sa il pastram pe dl Ciolos”. Acesta a adaugat ca dupa ce, Jean Claude Junker „mi-a spus ca pastrarea portofoliului pentru orice stat european este foarte putin probabila, am avansat un nou nume”.

Șeful Executivului a mai spus că Jean Claude Junker va anunta saptamana viitoare Comisia Europeana, iar imediat dupa aceea persoana care va fi desemnata va trece prin procedura nationala, care inseamna audierea in Parlament.

Ponta a afirmat ca: „Sunt foarte convins ca si dl Basescu si altii care s-au exprimat in numele sau, stiu ca nu poti sa audiezi o persoana in Parlament fara a fi desemnata”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL