Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Ponta dă din casă: ultimele discuții cu Tăriceanu privind prezidențialele și ieșirea de la guvernare

Inquam Photos / George Calin

Fostul premier Victor Ponta, președinte al PRO România, invitat în studioul „Puterea Știrilor”, a vorbit despre relația pe care o are cu Călin Popescu Tăriceanu și despre o susținere a candidaturii acestuia la alegerile prezidențiale din toamnă.

Amintim că la începutul anului, într-un interviu video la PSnews, liderul formațiunii politice a declarat că îl va susține pe Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale cu o condiție: să se delimiteze de Liviu Dragnea.

Victor Ponta: Cât timp ALDE este la guvernare și eu în opoziție, nu poate să existe un proiect comun

În acest context, întrebat dacă, o dată cu dispariția lui Liviu Dragnea din peisajul politic, își menține poziția pe care a avut-o în urmă cu câteva luni, Victor Ponta a evitat să ofere un răspuns clar susținând că liderul ALDE nu i-a cerut susținere pentru prezidențiale.

Totodată, președintele PRO România a susținut că atâta timp cât ALDE este la guvernare și formațiunea sa în opoziție, nu poate să existe un proiect comun.

„Nu s-a schimbat nimic. Din păcate, la PSD doar domnul Dragnea nu mai este, dar restul a rămas ca înainte. Sunt aceeași oameni(…) Cu domnul Tăriceanu am discutat ideea de a avea în 3 (n.r- PSD-ALDE-PRO România) un candidat comun la prezidențiale. Nu s-a ajuns la niciun rezultat pentru că doamna Dăncilă a zis să fie un candidat comun în persoana ei(…) Tăriceanu nu mi-a cerut să îl susțin la prezidențiale. Nu am discutat așa ceva. Noi la PRO România am fost puțin cam precauți. Sigur că avem și noi 2 candidați care pot să intre în bătălie, dar în același timp am spus ce facem, ne batem toți 3 ca să fim pe locul 3? Ideea este să susținem un candidat care cu adevărat să intre în turul 2, să îi pună o problemă domnului Iohannis și să reprezinte o alternativă. Și dacă pierde în fața domnului Iohannis să fie un simbol a ceea ce înseamnă centru- stânga modern progresist. 

Ceea ce i-am spus eu domnului Tăriceanu și mi-a dat dreptate a fost că putem să vorbim, să rămânem în relații bune, dar cât timp este la guvernare și eu în opoziție nu poate să existe un proiect comun. Dacă voi vă decideți, în urma relației cu doamna Dăncilă, că nu mai sunteți în alianță, atunci sigur putem să vorbim. Asta i-am spus domnului Tăriceanu”, a declarat Victor Ponta la Puterea Știrilor.

1 comentariu la “Victor Ponta dă din casă: ultimele discuții cu Tăriceanu privind prezidențialele și ieșirea de la guvernare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *