Skip to content
Politică

Victor Ponta dezvăluie cum a evoluat relația sa cu Klaus Iohannis după atacurile președintelui și explică episodul vizitei în țările arabe

Victor Ponta a discutat luni la postul de televiziune Digi 24 despre relația sa cu șeful statului, după ce Klaus Iohannis l-a criticat pentru că a fost în țările arabe „de capul lui”.

Victor Ponta a oferit o serie de explicații privind această deplasare, susținând că a fost vorba de o lipsă de comunicare si ca vizita in cauza era planuita de peste 1 an de zile.

„Aici a fost o lipsa de comunicare. Noi aveam aceasta vizita negociata de peste 1 an de zile, iti dai seama ca nu poti sa te vezi o zi dupa alta cu regele Arabiei Saudite, cu toti sefii, a fost o lipsa de comunicare si cu siguranta putem comunica mult mai bine in aceasta zona. Am vazut prin presa, domnule, presedintele face toata politica externa, Guvernul n-are voie sa iasa din tara. Toate vizitele pe care le-am facut pe linie guvernamentala sunt pe ideea dezvoltarii economice a tarii. Sunt total de acord, o mai buna comunicare nu strica nimanui. La fel, faptul ca atunci cand merg undeva ii spun eu direct, nu prin intermediar, e un lucru pe care il putem imbunatati. Trebuia sa pun eu mana pe telefon”, a declarat Victor Ponta.

Intrebat care este in prezent relatia sa cu presedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta a declarat ca este una foarte buna, adaugand ca vorbeste cu presedintele de  cate ori este nevoie.

„De cate ori este nevoie. (n.r. – se suna cu presedintele). In rest, de fiecare data cand m-am vazut cu presedintele fie Administratia Prezidentiala, fie eu am scris rapid pe Twitter, sunt lucruri de normalitate. N-am fost deranjat (n.r.- de criticile presedintelui). Am spus ca mi se intampla sa mai plec si la Bruxelles si la Strasbourg, e un lucru absolut firesc, si presedintele Comisiei Europene si intalnesc des cu premierii UE dar si asta o facem in colaborare institutionala. Relatia e foarte buna din punct de vedere institutional”, a spus premierul Victor Ponta la Digi 24.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *