Skip to content
Puterea Știrilor Video

Victor Ponta, dezvăluiri de culise: ce s-a discutat la întâlnirea pe care a avut-o cu Dăncilă și care e propunerea pentru prezidențiale

psnews.ro
" "

Președintele PRO România, Victor Ponta, a fost invitat marți în studioul Puterea Știrilor, unde a oferit mai multe detalii referitoare la întâlnirea pe care a avut-o cu Viorica Dăncilă și în cadrul căreia s-a discutat o eventuală intrare a partidului său la guvernare.

Astfel, Victor Ponta a declarat la Puterea Știrilor că în cadrul discuției avute cu premierul a atras atenția asupra pașilor care ar trebui urmați în perioada imediat următoare, printre care se numără restructurarea guvernamentală, un alt program de guvernare pe 15 luni și înlăturarea clientelismului politic.

" "

Nu în ultimul rând, liderul PRO România a susținut că în discuția avută cu Viorica Dăncilă a atras atenția că este necesar un candidat comun PSD-PRO România-ALDE pentru prezidențiale care „să nu aibă ștampilă politică”.

„În luna august mai mulți oameni de la PSD pe care îi respect m-au sunat, m-au rugat, mi-au dat-o pe doamna Dăncilă la telefon să ne vedem. M-am văzut și dincolo de aceste poelmici am discutat ceva foarte serios în care eu cred și care și mâine dacă s-ar întâmpla nu m-aș răzgândi indiferent de ce a zis doamna Dăncilă despre mine.

Este nevoie de o restructurare guvernamentală, dar nu doar că se schimbă 3 miniștri sau în loc de 28 sunt 25. Trebuie o altă gândire. E clar că administrația publică românească s-a dovedit și se dovedește zi de zi a fi nefuncțională. 

Trebuie un alt program de guvernare. Tot ce desena Liviu Dragnea la tablă nu mai este valabil. Din păcate, în 2 ani și jumătate s-a întâmplat cu totul altceva. Nu mai merge nici politic pentru PSD povestea „noi dăm pensii și salarii”. Nu a convins nici pensionarii și nici bugetarii să îi voteze. Oamenii au alte așteptări în acest moment. Fă un program de guvernare pe 15 luni în care spui adevărul, cam ăștia sunt banii, pe aceștia vrem să-i cheltuim, o administrație publică mai eficientă, spitale mai bune, să începi niște autostrăzi, să faci ceea ce oamenii așteaptă în acest moment. Și aici într-un fel mi-a dat dreptate Dăncilă.

În al treilea rând, am spus că dacă oamenii urăsc ceva acum la Guvernul actual și la tot ce se întâmplă mai jos, este clientelismul acesta care a existat întotdeauna în România, dar care acum e un cancer, eu i-am spus Teleormanizarea(…)

Ultimul punct pe care l-am discutat și cred că de acolo a pornit supărarea: i-am spus că nu merge să candideze și ea și Tăriceanu. Eu cred în continuare că dacă vrem într-adevăr să contăm trebuie să punem un candidat comun PSD-ALDE-PRO România pe care să nu fie pusă ștampila că e PSD-ist. Nu i-am zis să se retragă și să vină Tăriceanu. Trebuie să fie un candidat care să fie public de stânga dar care să nu aibă ștampilă politică ” a declarat Victor Ponta la Puterea Știrilor.

 

 

" "

1 comentariu la “Victor Ponta, dezvăluiri de culise: ce s-a discutat la întâlnirea pe care a avut-o cu Dăncilă și care e propunerea pentru prezidențiale

  1. Ponta ai grija sa nu fii inteles gresit , trebuie sa fii mai explicit , nici lideri din PROROMANIA nu agreiaza alianta cu Tariceanu . Atentie la darurile grecilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *