Skip to content
Politică

Victor Ponta efectuează o nouă vizită în China

Premierul Victor Ponta va efectua în perioada 30 august – 3 septembrie, o vizită oficială în Republica Populară Chineză, la invitaţia omologului său, Li Keqiang. Această vizită este a doua pe care Victor Ponta o întreprinde în China după cea de anul trecut.

Premierul va avea convorbiri oficiale cu şeful Executivului chinez şi va fi primit de către preşedintele ţării, Xi Jinping. De asemenea, va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, vizita în R.P. Chineză a premierului român se înscrie în dialogul constant între cele două ţări şi are loc în contextul relaţiilor bilaterale excelente şi al sărbătoririi, în acest an, a 65 de ani de relaţii diplomatice şi 10 ani de la semnarea Parteneriatului amplu de prietenie şi cooperare.

Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi de Est – China, în implementarea celor convenite la summit-ul de la Bucureşti din 2013. Totodată, vor fi trecute în revistă şi evoluţiile recente în plan regional şi internaţional.

În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii etc, informează sursa citată.

O atenţie specială va fi acordată consolidării unor proiecte în domeniul educaţiei şi culturii, dar şi intensificării cooperării în alte domenii de interes.

În marja vizitei va fi organizată o reuniune economică, cu participarea reprezentaţiilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

De asemenea, Victor Ponta se va deplasa cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic şi va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai firmelor care derulează aici activităţi în domeniile IT, componente auto, produse bio, construcţii maşini etc. Cu această ocazie vor fi semnate şi o serie de documente bilaterale, precizează Biroul de presă al Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *