Skip to content
Politică

Victor Ponta, la „Dosar de Politician”: Tot vorbim de PNRR, dar noi avem deja bani în cont și nu-i folosim. Știți vreo investiție nouă făcută în România?

Inquam Photos/Octav Ganea

Victor Ponta, liderul Pro România, a declarat luni seara în cadrul emisiunii ”Dosar de politician”, moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la postul B1 TV, că nu vede în România niciun efort de redresare economică după criza generată de COVID-19, așa cum se întâmplă în alte țări.

Ponta a spus că ar trebui făcute investiții și sprijiniți producătorii locali. Potrivit acestuia, guvernanții se laudă cu banii pe care îi vom primi din PNRR în contextul în care noi și acum dispunem de fonduri europene pe care nu le folosim. Fostul premier a mai afirmat că speră ca premierul Florin Cîțu, odată ce va deveni noul președinte PNL, se va apuca de treabă.

Tot vorbim de PNRR care o să vină, dar n-a venit acum, dar o să vină…Dar noi avem banii din 2014 – 2020 din care n-am luat decât 30%. Adică banii pe care îi avem în cont nu-i folosim, dar tot povestim despre banii care o să vină, care erau 80 de miliarde, dar nu mai sunt 80 de miliarde, sunt 30, dar nu mai sunt 30 sunt jumate împrumuturi și jumate (granturi).

Eu nu văd o chestie economică.. Văd în celelalte țări, după pandemie, că toată lumea e preocupată de relansarea economică. Știți vreo investiție nouă făcută în România?”, a declarat liderul Pro România, pentru B1 TV.

Ponta a spus apoi că în perioada în care el a fost premier s-au redus TVA-ul, CAS-ul și impozitul pe dividente.

„Problema e că banii luați din împrumut nu rămân în România. Cumpărăm carne de porc, televizoare, telefoane… Am ajutat producătorii noștri sau le-am trrimis pe cap toate controalele din lume? Ajutăm pe cineva?
Domnul Cîțu eu chiar cred că e liberal, chiar îl cred că vrea investiții, dar s-a întâlnit cu vreun investitor în astea șase luni? Că e ocupat cu campania… Sub el sunt tot felul de capete seci care nu fac nimic, unul e pus de Orban, unul de Barna, unul de Cioloș…

După congresul PNL – eu cred că o să câștige Cîțu și are sens, că premierul trebuie să fie și șef de partid – să se apuce de partea economică. Fără bani, rămânem cu datul din gură.

Cred că ar trebui să te întâlnești în fiecare zi cu trei investitori, să iei banii europeni pe care nu-i iei, să dai facilități pentru producătorii români, să faci ce fac țările din jur, să deschizi mine, investiții mari”, a mai afirmat Victor Ponta.

 

1 comentariu la “Victor Ponta, la „Dosar de Politician”: Tot vorbim de PNRR, dar noi avem deja bani în cont și nu-i folosim. Știți vreo investiție nouă făcută în România?

  1. @ Ăsta face bășcălie de liberali cu deschiderea de mine după ce s-au străduit să le închidă, ? Remarcați totuși că nu a zis ce să caute în mină ,,piticii lu’ Albă ca Zăpada” , deci despre ce s[ fie mineritul, ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *