Skip to content
Politică

Victor Ponta, o nouă lovitură electorală. Se pregătește reducerea TVA pentru încă o categorie de produse

" "

Ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, a transmis joi că i-a propus premierului Victor Ponta reducerea TVA pentru o nouă categorie de produse. Acesta a propus scăderea TVA pentru cărți la 5%.

Ziua Internațională a Cărții aduce o veste bună pentru toți românii pasionați de lectură: TVA de 5% la cărți.

" "

Am vorbit cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și am obținut sprijinul lor pentru această inițiativă. Voi depune la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă la 5%, una dintre cele mai mici cote din Uniunea Europeană!”, a scris Ionuț Vulpescu pe o rețea de socializare.

Inițiativă a fost agreată și de ministrul Finanțelor.

Astăzi, de Ziua Internațională a Cărții, mă bucur să pot veni cu o veste bună: am agreat propunerea colegului meu, Ionuț Vulpescu, de reducere a TVA la cărți de la 9% la 5%. Este un mic pas pe care îl facem în semn de respect față de carte, față de gestul lecturii și față de idei și cunoaștere.” , a transmis ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Prim-ministrul Victor Ponta s-a declarat de asemenea în favoarea propunerii ministrului.

Susțin ideea unei cote ‪#‎TVA‬ de 5% pentru ‪#‎cărți‬! Ar fi una dintre cele mai mici din Uniunea Europeană și un sprijin semnificativ pentru domeniul Culturii!„, a scris premierul  Victor Ponta pe o rețea de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *