Skip to content
Politică

Victor Ponta: Pensiile speciale, o reașezare de putere în Sistem

gandul.info

Deputatul Victor Ponta susține că ordonanța de urgență adoptată de Guvern vineri, 28 iulie, prin care se reglementează pensiile speciale nu va schimba sistemul și nici nu genera economii la Fondul de Pensii.

„În forma prezentată de Guvern acum nici nu se schimbă sistemul, nici nu se reduc plățile din Fondul de Pensii, ba chiar în primii ani vom avea un plus de pensii mari în plata fără contribuții (de la cei care se pensionează acum), deci nicio economie — doar se schimbă modul de indexare peste noapte prin ordonanță de urgență fără să știe nimeni ce impact bugetar are”, a scris vineri pe Facebook fostul premier, citat de Agerpres.

În opinia lui Ponta, „toată agitația” cu pensiile speciale este „doar o reașezare de putere în Sistem”.

””Generalii și chestorii lui Băsescu’ pleacă anticipat la pensii consistente și sunt înlocuiți de ‘generalii lui Iohannis și chestorii lui Dragnea’! Nimic nou. (…) Orice afacere politică de acest gen este însoțită de ‘gargară’ pentru jurnaliștii care sunt în vacanță. (…) Pensiile de stat militare NU sunt ‘pensii speciale’ (în sensul în care le prezintă acum presa lipsită de subiecte vara) — există în România de la Alexandru Ioan Cuza și se aplică în SUA, țările NATO, etc — ținând cont de specificul activității militare. Pentru cei care preiau fără să verifice obișnuitele gogoși ale ‘Gargaragiului Național Băsescu’ am verificat acum — Legea 223/2015 privind ‘pensiile militare de stat’ a fost adoptată pe 29 iunie 2015 de către Camera Deputaților cu 289 voturi pentru și …… un vot contra; a fost promulgată imediat de președintele Iohannis și a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 în timpul Guvernului Cioloș cel votat și sprijinit de Liviu Dragnea … așa că dacă e ceva greșit ar trebui să ne asumăm toți”, a mai spus Ponta.

Fostul prim-ministru și președinte al PSD a susținut că prin dezbaterea din ultimele zile categoriile sociale „au fost stârnite unele împotriva celorlalte”.

„Ceea ce se schimbă însă fundamental este modul de a face politici publice — în 2012-2015 am spus și am respectat promisiunea de a nu face iar ca Băsescu: să stârnim categorii sociale contra altor categorii sociale! Iată că acum, cu Liviu Dragnea discipolul lui Băsescu la putere, iar vedem ‘lupta de clasă’ ( pensionarii cu pensii mari contra celor cu pensii mici, firme mici contra firme mari, etc), a concluzionat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *