Skip to content
Politică

Victor Ponta rămâne să stingă lumina la PRO România: Mihai Tudose îi pregătește ”lovitura fatală”

Inquam Photos / Octav Ganea

Se anunță o ruptură uriașă în partidul lui Victor Ponta, PRO România. Situația delicată în care se află Partidul Social Democrat (PSD) le-a trezit amintiri foștilor PSD-iști plecați la PRO România. Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că o echipă de foști social-democrați, în frunte cu Mihai Tudose, sunt în discuții cu Marcel Ciolacu, cel care ar urma să preia conducerea PSD după demisia Vioricăi Dăncilă, pentru a se reîntoarce în partid.

Astfel, o echipă condusă de europarlamentarul Mihai Tudose și formată din deputații Georgian Pop, Damian Florea și Emilia Meiroșu ar urma să plece din PRO România și să se întoarcă la PSD.

S-a rupt lanțul de iubire

Mihai Tudose și Victor Ponta sunt la cuțite, după ce fostul lider PSD a refuzat ca parlamentarii Pro România să voteze învestirea guvernului Ludovic Orban.

Luni seara, la TVR 1, în emsiunea ”România9”, realizată de Ionuț Cristache, Ponta a confirmat zvonurile potrivit cărora Mihai Tudose ar pregăti plecarea sa și a mai multor social-demcorați către PSD. ”S-a hotărât să mă omoare!”, a precizat Ponta.

”A votat cu guvernul PNL, a votat cu Iohannis, probabil că, acum, locul lui e la PSD. La Pro România sigur nu mai e locul lui. I-am făcut un rău foarte mare. M-am retras de pe listă ca să se ducă europarlamentar în locul meu. Cum orice faptă bună rămâne nepedepsită, s-a hotărât să mă omoare.”, a mai declarat Victor Ponta.

Ședință cu reproșuri la PSD

Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat se reuneşte marţi pentru o analiză a rezultatelor înregistrate la prezidenţiale, după ce candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a pierdut alegerile în faţa candidatului PNL, actualul preşedinte, Klaus Iohannis.

Liderul social-democrat, Viorica Dăncilă, a anunţat încă de duminică seară că va fi făcută o analiză a rezultatului obţinut în turul doi al alegerilor prezidenţiale în cadrul Comitetului Executiv Naţional al partidului, menţionând că deşi unii îi cer demisia, nu va face acest gest.

„Eu ştiu că mulţi vor să plec eu, dar de data aceasta nu am să fac acest lucru, pentru că eu consider că partidul este mai important şi consolidarea noastră pentru alegerile locale şi parlamentare mult mai importantă decât lupta politică din interiorul partidului”, a susţinut Dăncilă.

Potrivit unor surse politice, Viorica Dăncilă și vicepreședinții PSD își vor prezenta demisia în CEX-ul de marți seară și se va forma o echipă de coordonare formată din câte un reprezentant al fiecărei regiuni de dezvoltare + județele care au câștigat alegerile. Mai mult, potrivit surselor, funcția de secretar general ar urma să fie preluată de Paul Stănescu, președintele PSD Olt, iar în ceea ce privește funcția de președinte executiv, baronii PSD încă nu au ajuns la o variantă finală. Aceștia iau în calcul inclusiv varianta ca funcția de președinte executiv să dispară.

Detalii aici: Se anunță un CEX cu scântei. Baronii și-au făcut planul: din cine va fi formată echipa de coordonare și cine ar urma să preia funcția de secretar general

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *