Skip to content
Politică

Victor Ponta: România condamnă intervenţia Rusiei în Ucraina

Premierul Victor Ponta a declarat, după ce a participat la Paris, la invitaţia preşedintelui Franţei, Francois Hollande, la o reuniune a liderilor europeni social-democraţi, că România condamnă intervenţia Rusiei în Ucraina.

„Am discutat despre situatia din Ucraina. Am reiterat faptul că Guvernul României condamnă implicarea evidentă a Federaţiei ruse. În opinia noastră, sprijinul pe care Rusia îl acordă forţelor separatiste din Ucraina este evident şi România, alături de comunitatea internaţională, condamnă această intervenţie. România sprijină integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, sprijinim toate sancţiunile care se decid la nivel înalt”, a declarat premierul Victor Ponta.

Potrivit lui Victor Ponta, ideea unei intervenţii militare din partea României, a UE în Ucraina trebuie plasată cu foarte multa precauţie. „Ideea unei intervenţii militare e o chestiune care trebuie tratată cu foarte mare precauţie, în limbaj diplomatic.Interesul nostru este de a sprjini Ucraina, nu de a escalada conflictul”, a mai spus Ponta.

În cadrul declarațiilor susținute de la Guvern, Victor Ponta s-a referit şi la declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind conflictul din Ucraina, spunând că acestea reprezintă „declaraţii politice” pentru că nu au fost discutate în CSAT sau dezbătute în Parlamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *