Skip to content
Politică

Victor Ponta s-a reprofilat după eșecul de la parlamentare. Unde lucrează și ce venituri are fostul premier

psnews.ro

Victor Ponta, președintele PRO România, a vorbit recent despre cum i s-a schimbat viața după eșecul suferit la alegerile parlamentare din decembrie. Ex-premierul României a dezvăluit că lucrează în străinătate, „în viaţa privată”. Fostul premier nu a precizat cu ce se ocupă, dar a ținut să sublinieze că are venituri mai mari faţă de perioada în care era parlamentar.

„Nu m-am născut politician, nu intenţionez să mor politician. Lucrez în afara ţării. Muncesc în viaţa privată şi îmi e bine. Am venituri ceva mai mari faţă de perioada în care eram parlamentar. (…) Sunt mulţi oameni care mi-au spus, de-a lungul timpului: Hai să lucrezi cu noi! Nu am voie, sunt parlamentar, sunt în incompatibilitate. Acum mi-au zis că am voie”, a declarat Victor Ponta, luni seară, la TVR.

Amintim că la alegerile locale din 6 decembrie 2020, Pro România nu a atins pragul electoral de 5% care să-i fi permis intrarea în Parlament. La scurt timp după ce partidul său nu a intrat în Parlament, Victor Ponta a anunţat că se va dedica familiei şi proiectelor sale.

„Mulţumesc din suflet tuturor celor care mi-au fost alături în acest proiect. Acum este timpul pentru familie, pentru prieteni adevăraţi, noi proiecte şi noi provocări ! Numai bine prietenilor – numai bine tuturor celorlalţi! NEVER GIVE UP!”, spunea Victor Ponta.

În ianuarie partidele lui Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au decis să nu mai fuzioneze

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx (Pro România -n.r.) a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arăta într-un comunicat al Pro România.

Delegaţia Permanentă Naţională a ALDE, întrunită în data de 26 ianuarie a.c., a decis convocarea în data de 26 februarie 2021 a Congresului Extraordinar al partidului pentru denunţarea protocolului de fuziune cu PRO România şi întreruperea demersurilor de fuziune dintre cele două formaţiuni politice”, se arăta și într-un comunicat al ALDE.

Pro România și ALDE au avut un congres în care se decisese fuziunea cu o lună înainte de alegerile parlamentare, mai exact pe 8 noiembrie. Noul partid urma să se numească Pro România Social Liberal.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *