Skip to content
Politică

Victor Ponta se pune de acord cu Iohannis pe un subiect major pentru România

" "

Premierul României, Victor Ponta, a precizat vineri că țara noastră nu mai are nevoie de existența unui Mecanism de Cooperare și Verificare, având în vedere că obiectivele importante au fost atinse.

”Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) pe justiţie o fi atins obiective importante, România având o justiţie independentă, dar un mecanism aplicat doar pentru România şi Bulgaria este depăşit de situaţia actuală, fiind nevoie de unul european pentru toată lumea”, a afirmat vineri premierul Victor Ponta.

" "
" "

„Eu sunt de părere celor care – şi am văzut că şi preşedintele Iohannis şi mulţi alţi oameni politici, şi ministrul Justiţiei, au spus – că MCV o fi atins obiective importante, chiar avem o justiţie independentă în România, şi că atât timp cât se creează un mecanism european, pentru toată lumea, este în regulă. Un mecanism doar pentru România şi Bulgaria e depăşit de situaţia actuală”, a precizat Ponta potrivit celor de la antena3.ro.

El a adăugat că acestea sunt lucruri care ţin de poziţia României în Uniunea Europeană.

Trebuie amintit că o poziție publică, exprimată chiar la începutul acestui an, prin care a cerut ridicarea MCV-ului a avut-o și Președintele Klaus Iohannis.

”Obiectivul sistemului judiciar trebuie să fie ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare.

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, toate instituțiile din Justiție, dar și Parlamentul, și Puterea Executivă, trebuie să-și dea concursul pentru ca atunci când actualul CSM și actualul Parlament înși termină mandatele să putem bifa împreună această reușită”, a declarat Iohannis la începutul acestui an.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *