PSnews

Ultima Oră

Victor Ponta şi Daniel Constantin vor lansa un nou partid. CULISELE afacerii EXCLUSIV

antena3.ro

Aşa cum PSnews.ro a dezvăluit încă de acum două luni, fostul vicepremier Daniel Constantin, ex-premierul Victor Ponta şi europarlamentarul Laurenţiu Rebega (liderul facţiunii de extremă dreapta Forţa Naţională) pregătesc lansarea unui nou partid de factură naţionalistă.

Potrivit unor surse din anturajul „rebelilor”, Daniel Constantin şi Laurenţiu Rebega vor oficializa înfiinţarea noii grupări – intitulată, cel mai probabil, „Pro-România” sau „România noastră” – în următoarele două-trei săptămâni. Constantin va fi preşedinte, iar Sorin Cîmpeanu şi Laurenţiu Rebega îşi vor aroga funcţiile de prim-vicepreşedinţi.

Ponta va continua jocul dublu. Culisele strategiei

Deşi noul partid va fi anunţat cu tam-tam-ul specific dâmboviţean, de Constantin, Rebega şi de cei 10 parlamentari ALDE fideli fostului vicepremier, Victor Ponta – în fapt, unul dintre principalii artizani ai acestui proiect politic! – va rămâne în umbră, strategic, doar pentru a-şi continua războiul de uzură din interiorul PSD.

Potrivit surselor citate, Ponta e convins că ar putea reveni în cărţile şefiei PSD, în eventualitatea în care Liviu Dragnea va fi condamnat în Dosarul Bombonica. Totodată, în contextul în care Dragnea va pune piciorul în prag de o aşa natură încât coexistenţa în PSD să devină imposibilă, Victor Ponta e decis să joace la rupere şi să plece la noul partid împreună cu o serie de parlamentari de casă. Bursa zvonurilor pesediste susţine că, până în acest moment, Ponta s-ar baza pe sprijinul a cinci-şase parlamentari social-democraţi.

Miza înlocuirii ALDE

Pe termen lung, noul partid (care, iniţial, ar putea beneficia de aportul a 15-16 parlamentari) va încerca să înlocuiască ALDE în cadrul parteneriatului cu PSD – fapt dezvăluit tot de PSnews.ro, în urmă cu mai bine de două luni –, mizând pe faptul că relaţiile dintre Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu nu sunt deloc cordiale, ci doar conjuncturale, cu atât mai mult cu cât acesta din urmă a garantat pentru ungerea la Justiţie a ieşeanului Tudorel Toader, ministrul căruia şeful PSD îi doreşte remanierea, pe fundalul oficializării viitorului pachet legislativ referitor la Justiţie.

Consilierii şi sediile UNPR

Potrivit surselor noastre, Constantin, Ponta şi Rebega sunt foarte interesaţi de o angrenare a „partidului interesului naţional”, UNPR (fuziunea cu PMP este, în continuare, blocată în instanţă!), cu atât mai mult cu cât „rebelii” întreţin relaţii privilegiate cu Gabriel Oprea. Adevăratele mize sunt consilierii locali ai UNPR şi sediile impozante de care progresiştii încă dispun. În prezent, UNPR este realmente scindată de cele două facţiuni care rivalizează pentru şefie: tabăra Gabriel Oprea-Ion Răducanu, respectiv gruparea coordonată de ex-senatorul Marian Vasiliev.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi