Skip to content
Politică

Victor Ponta, somație pentru Klaus Iohannis: ”Să nu mai caute scuze necredibile”

Prezidențiabilul PSD, Victor Ponta, i-a transmis o somație candidatului ACL, Klaus Iohannis cu privire la invitațiile privind dezbaterile electorale ce ar trebui să aibă loc până în 16 noiembrie.

Ponta consideră că Iohannis caută scuze necredibile pentru a refuza participarea la confruntări electorale directe.

”Variantele de confruntari electorale pe care domnul Iohannis ni le transmite prin intermediari sau direct reprezinta un vot de blam dat presei romanesti. Domnul Iohannis nu doreste sa mearga in sediul televiziunilor si nu doreste sa fie moderat de jurnalisti.

Propunerile pe care le avanseaza sunt nobile – Universitatea din Timisoara, Palatul Parlamentului – dar la fel de bine pot fi invocate Academia Romana, Uniunea Scriitorilor, o unitate militara, un camin cultural dintr-un sat, un spital, un camin de batrani sau o fabrica. Orice loc din Romania este legitim pentru a gazdui o confruntare prezidentiala.

Dar tocmai fiindca nu se poate merge peste tot, se poate accepta ca media este acea institutie globala care poate aduce necesara intalnire intre candidatii la Presedintie in casele fiecarui roman – si din Timisoara si din Covasna si din Bucuresti si din Suceava… Si universitar si miner si student si pensionar”, precizează Ponta pe o pagină de socializare.

Ponta explică faptul că cele patru televiziuni de știri, B1, Realitatea TV, România TV și Antena3, acoperă o parte semnificativă din electoratul din România.

”Cele patru televiziuni de stiri, ale caror invitatii le-am acceptat, acopera o larga marja de orientari politice si un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru in audienta pe specificul lor si au jurnalisti cu experienta care pot organiza profesionist o confruntare electorala.

De aceea, il rog pe domnul Iohannis sa nu mai caute scuze necredibile, sa nu mai inventeze scenarii improbabile, sa nu mai conceapa strategii savante de refuz, sa nu mai caute, La fel ca Traian Basescu, dezbateri de genul Turcescu (2009). Il rog asadar sa participe, incepand cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru intalniri electorale la care am fost invitati de televiziuni. Il anunt din nou ca eu voi fi acolo incepand cu ora cu 20:00, indiferent daca domnia sa are sau nu curajul sa apara”, mai precizează premierul pe o pagină de socializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *