Victor Ponta sprijină un candidat din partea PPE la şefia Consiliului European

Premierul Victor Ponta, președintele PSD, a afirmat că îl va sprijini pentru funcţia de preşedinte al Consiliului European pe prim-ministrul Poloniei, Donald Tusk. Victor Ponta a precizat că desemnarea lui Tusk în această poziţie ar fi un lucru bun pentru noile state membre ale Uniunii Europene.

„În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte al Consiliului European, urmează ca azi să se găsească o soluţie cât mai consensual posibilă, însă am exprimat o poziţie clară ca, în măsura în care unul dintre candidaţi va fi actualul prim-ministru al Poloniei, eu personal şi Guvernul pe care îl conduc, trecând peste partea de familii politice, considerăm că un preşdinte al Consiliului European care să reprezinte o  ţară din noul val de membri al Uniunii Europene este un lucru bun pentru România şi pentru toţi cei care facem parte din acest grup”, a spus premierul.

Șeful Executivului a mai spus că social-democraţii europeni vor susține candidatura italiencei Federica Mogherini în ceea ce priveşte postul de şef al diplomaţiei europene, respectiv Înalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: