Skip to content
Politică

Victor Ponta, verdict dur pentru PSD: E un fel de PRM. Nu se poate reforma. Nu poate scăpa de baronii locali

Inquam Photos / Bogdan Danescu

Fostul premier Victor Ponta a participat luni seară în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune Digi24. A fost prima apariție televizată după congresul Pro România, acolo unde a fost proaspăt ales președinte al formațiunii politice.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Din culisele primului Congres al Pro România: ce NU s-a văzut la televizor EXCLUSIV

Una din temele dezbătute în emisiune a fost Partidul Social Democrat, Victor Ponta fiind confruntat inclusiv cu ideea unei reveniri în PSD. Concret, președintele Pro România a negat o potențială revenire a sa în PSD, el părăsind formațiunea politică întrucât Partitul Social Democrat nu se poate reforma și debarasa de baronii locali. Mai mult, Ponta a precizat că Pro România reprezintă o opțiune de centru-stânga pentru români, în condițiile în care PSD a devenit un fel de PRM.

„PSD este dus de la un partid care ocupă centru-stânga înspre unul la margine. PSD este un PRM. Există o categorie de electorat care crede în măsuri de genul cărora am luat când eram premier. PNL nu performează pe zona de dreapta. USR și Cioloș ocupă locul lăsat gol de PNL, iar PSD dezemăgește pe centru-stânga. Astfel, oamenii au nevoie de o alternativă, iar Pro România este cea de centru-stânga.

Dacă eu aș fi crezut că PSD se poate reforma, aș fi ramas în partid. Eu mi-am pierdut speranța că PSD se poate dezbăra de baronii locali, de acest sistem feudal. Nu o să uit vreodată că în 2014 Iohannis nu a zis ca eu sunt corupt ci că eu îi am pe lângă mine pe Dragnea, Nicușor Constantinescu”, a declarat Victor Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *