Skip to content
Politică

Victor Ponta, vizită fulger într-o țară apropiată României

Premierul Victor Ponta a decis, potrivit unor surse politice, să întreprindă marți o vizită externă.

Potrivit unor surse politice, citate de unimedia.info, premierul român, Victor Ponta va întreprinde o vizită fulger în Republica Moldova, la Chișinău. Deocamdată nu se cunoaște exact motivul vizitei.

Întrevedere pe care o va avea pe aeroportul din Chișinău, informează b1 TV.

Ultima vizită a lui Victor Ponta la Chișinău a avut loc pe 10 noiembrie 2014. Atunci România a donat Republicii Moldova 100 de maxi-taxi-uri școlare ”Opel”, trei autobuze pentru teatre și 35 de autoturisme de teren ”Dacia Duster” pentru instituţiile publice din Moldova.

De asemenea, trebuie precizat că președintele României, Klaus Iohannis, a refuzat să mai viziteze Republica Moldova, după ce comuniștii ar putea intra în ecuația puterii de la Chișinău.

Vzita în Republica Moldova urma să aibă loc în perioada 22-23 ianuarie. Secretarul general al Administraţiei Prezidenţiale de la Chişinău, Ion Păduraru, a precizat că vizita preşedintelui român, Klaus Iohannis, a fost amânată, aceast urmând să fie reprogamată, scrie deschide.md

Potrivit sursei citate, momentan nu se cunosc motivele amânării vizitei, dar se pare că decizia este legată de situaţia politică actuală din Republica Moldova şi de „discuţiile care se duc în vederea votării organelor de conducere a Parlamentului şi a unui cabinet de miniştri”.

Klaus Iohannis urma să se întâlnească cu omologul său, Nicolae Timofti, cu liderii politici, iar în funcţie de cum evoluau lucrurile în sfera politica, acesta planifica să se întâlnească şi cu preşedintele Parlamentului şi cu premierul nou ales, mai scrie deschide.md.

Formaţiunile politice proeuropene de la Chişinău nu au reuşit încă să ajungă la un acord după alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul trecut.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *