Victor Ponta, vizită în Ucraina

Premierul Victor Ponta va efectua o vizită în Ucraina unde va participa  la o întâlnire trilaterală Ucraina-Republica Moldova-România. Ponta a anunțat că se va întâlni cu președintele Petro Poroşenko și va merge însoțit de premierul moldovean, Iurie Leancă, și cel ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Scopul vizitei este de susținere a eforturilor de dezvoltare democratică și integrare europeană ale Ucrainei și Republicii Moldova, a precizat premierul.

„Va fi o primă întâlnire de acest fel, Ucraina-Moldova-România, şi vreau să afirm încă o dată rolul pe care România trebuie să-l joace, de ţară membră a Uniunii Europene şi de ţară stabilă în regiune, ţară care susţine în mod real şi concret eforturile Moldovei, ale Ucrainei, de dezvoltare democratică şi de integrare europeană”, susține Victor Ponta.

Premierul va pleca la Kiev, unde se va întâlni cu omologul său ucrainean și cu care va susține declarații comune de presă, potrivit Mediafax.

De asemenea, premierul a declarat că, după ce a fost la Chișinău, va pleca și la Kiev, deoarece România trebuie să transmită statelor vecine un mesaj conform căruia parcursul democratic, pro-european și atlantic este cel corect.

Nu în ultimul rând, Victor Ponta a declarat în discursul său susținut în Adunarea Generală a ONU faptul că România susține principiul suveranității și al integrității teritoriale al tuturor țărilor și totodată respinge orice formă de presiune externă asupra statelor est-europene care au aspirații de integrare europeană.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL