Skip to content
Politică

Victor Ponta: Vom face un amendament la proiect prin care mărirea punctului de pensie să fie aplicată de la 1 Ianuarie 2019! EXCLUSIV

agerpres.ro

Fostul premier al României, Victor Ponta, miercuri, într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro, a reacționat în urma modificărilor aduse de noua lege a pensiilor.

Amintim că Eugen Teodorovici a declarat că Ministerul Finanţelor a avizat proiectul legii pensiilor, urmând ca acest act normativ să intre în şedinţa de Guvern de săptămâna acesta, a anunţat marţi, la Senat.

”Ministerul de Finanţe a dat avizul aseară pe acest proiect de lege a pensiilor. Este un impact destul de mare, însemnat. (…) Dar, aşa cum PSD a promis de fiecare dată şi s-a şi întâmplat, şi această lege în final se va aplica. Punctul de pensie creşte din 2019. Anul viitor este un impact de 700 milioane de lei, după estimările Ministerului de Finanţe. Ministerul Finanţelor este penultimul avizator, iar Ministerul Justiţiei este ultimul care avizează”, a precizat Eugen Teodorovici.

În acest context, fostul premier al României a ținut să sublinieze că a constatat faptul că propunerile făcute de Guvern se referă practic doar la perioada de alegeri (toamna 2019 și 2020) și nu au nicio garanție pentru viitor.

Totodată, Ponta a precizat că Pro România, formațiunea la conducerea căruia se află, va face un amendament la proiect prin care se va cere ca mărirea punctului de pensie sa fie aplicată de la 1 ianuarie 2019.

În cazul în care amendamentul Pro România va fi refuzat, Victor Ponta atrage atenția că acesta este un semn că Guvernul se află în incapacitatea de plată pentru un astfel de proiect de mărire a cuantumului pensiilor.

”ProRomania va susține întotdeauna creșterea pensiilor deoarece este o așteptare legitimă a oamenilor. Noi însă am constatat că propunerile făcute de Guvern se referă practic doar la perioada de alegeri (toamna 2019 si 2020) și nu au nicio garanție pentru viitor. Noi vom face un amendament la proiect prin care mărirea punctului de pensie sa fie aplicată de la 1 Ianuarie 2019. Dacă Guvernul refuză, înseamna că nu au bani și tot proiectul este o păcăleala!,a declarat Victor Ponta pentru PSnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *