Skip to content
Politică

Victor Ponta vrea înființarea unei alianțe regionale cu Bulgaria și Serbia

Reuniunea trilaterală România, Bulgaria, Serbia a început în urmă cu puțin timp. Victor Ponta a ținut să le mulțumească celor doi prim -miniștri din țările vecine că au venit la această întrevedere, dar și primarului Olguța Vasilescu pentru organizare. Ponta a dat asigurări că statul român va sprijini integrarea Serbiei în Uniunea Europeană. De asemenea, premierul României a mai precizat că cele trei state trebuie să-și câștige independența energetică.

Ponta a declarat și că își propune ca cele trei guverne să lucreze colaboreze cât mai strâns pe viitor și să puna bazele unui grup regional, pe modelul grupului de la Vișegrad, care reunește Slovacia, Polonia, Ungaria și Cehia.

„Craiova este un oras situat la distanta egala de Sofia și Belgrad si este un oras in care in urma cu 70 de ani se semnau tratate prin care se incheiau razboaie. Cele trei tari sunt prietene, au obiective comune.”

„Romania si Bulgaria implinesc 8 ani de cand sunt membri ai UE.  
Vreau sa declar sprijinul total si neconditionat pentru aderarea Serbiei. Trebuie sa avem infrastructura comuna, drumuri , poduri , si mai ales infrastructura energetica.
Bulgaria , Serbia , Romania trebuie sa fie mai coordonate si mai unite decat acum pe plan european. Avem un exemplu de succes  – Grupul de la Vișegrad. Mi-as dori ca azi sa punem bazele unei colaborari accentuate, in timp sa fie grupul de la Craiova, un grup de tari care se sfatuiesc, care au idei comune si care se sprijina. Este un grup care nu e impotriva a ceva. Uniti putem sa avem mai mult succces. Impreuna putem fi mult mai puternici”, a declarat Victor Ponta.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *