Victorie categorică a Partidului Laburist, la alegerile din Marea Britanie. Keir Starmer va fi prim-ministru

Keir Starmer
Sursa foto: Facebook

Laburiștii au câștigat alegerile generale în Marea Britanie. Partidul Laburist ar fi obținut 410 mandate în Parlamentul britanic, în timp ce conservatorii doar 131. Keir Starmer va fi prim-ministru.

Potrivit datelor furnizate de exit poll-ul realizat de IPSOS UK pentru BBC, Sky News și ITV News, Partidul Laburist a obținut 410 de mandate, mult peste cele 326 necesare unei majorități guvernamentale. Keir Starmer, liderul laburist și viitorul prim-ministru al Marii Britanii, este un avocat specializat în drepturile omului.

„Le mulțumim tuturor celor care au făcut campanie pentru laburiști la aceste alegeri, tuturor celor care ne-au votat și și-au pus încrederea în Partidul nostru Laburist schimbat”, a scris liderul laburist Keir Starmer pe rețeaua X.

Potrivit BBC, conservatorii ar urma să obțină 144 de deputați, puțin mai mult decât prevedeau sondajele la ieșirea de la urne, dar totuși cel mai slab rezultat înregistrat vreodată.

Partidul Național Scoțian ar urma să fie redus la doar opt deputați. Liderul Reform UK, Nigel Farage, a câștigat un loc în Parlament la a opta sa încercare, în Clacton, promițând că „acesta este doar primul pas a ceva care vă va uimi pe toți”.

Partidul are patru deputați până în prezent – inclusiv președintele Richard Tice și fostul conservator Lee Anderson – și se clasează pe locul al doilea în multe părți ale țării, luând un număr mare de voturi de la conservatori. Secretarul Apărării, Grant Shapps, și liderul Camerei Comunelor, Penny Mordaunt, se numără printre cei peste o duzină de miniștri conservatori care și-au pierdut locurile, iar alte personalități conservatoare, precum cancelarul Jeremy Hunt, par vulnerabile.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: