PSnews

Ultima Oră

Victorie de etapă pentru Eugen Nicolăescu în cursa pentru BNR

www.rfi.ro

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a obținut luni o victorie de etapă în cursa pentru un fotoliu de la vârful Băncii Naționale a României (BNR).

Astfel, fostul ministru al Sănătății a fost avizat pozitiv de către comisiile de buget-finanțe din Camera Deputaților și Senat pentru postul de viceguvernator al BNR, membru al Consiliului de Administrație (CA) al Băncii Centrale.

Astfel, comisiile reunite au exprimat 31 de voturi „pentru” și 3 „împotrivă”, relatează Agerpres.

Parlamentarul (singurul candidat pentru acest post) va ocupa locul rămas vacant în urma demisiei liberalul Bogdan Olteanu.

Eugen Nicolăescu a prezentat trei obiective pe care le are în vedere: îmbunătățirea colaborării între BNR și Parlament, a guvernanței băncii centrale și pregătirea României pentru aderarea la euro.

„Cred că simplul raport pe care în prezintă anual BNR Parlamentului este insuficient și cred că trebuie să dezvoltăm mai mult această colaborare”, a spus Nicolăescu, adăugând că un colectiv din fiecare parte trebuie să discute trimestrial problemele în curs, astfel încât Parlamentul trebuie să fie informat de evoluția rapidă din piață.

El a menționat că trebuie să crească transparența BNR prin publicarea raportului, astfel încât banca să prezinte și să explice datele.

În privința pregătirii României pentru aderarea la euro, BNR trebuie să lucreze mai strâns cu Guvernul și cu Parlamentul ca problemele în acest sens să fie rezolvate, a mai afirmat Nicolăescu.

Plenul reunit al Parlamentului urmează să se pronunțe asupra raportului favorabil al comisiilor de specialitate.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi