Skip to content
Politică

Victorie DEFINITIVĂ pentru Cherecheș: se întoarce la primărie

ziarmm.ro

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș (ales în 2016 din partea UNPR și în prezent chiar prim-vicepreședinte al progresiștilor rămași în partid, care contestă fuziunea cu PMP), a obținut o victorie DEFINITIVĂ în instanță.

Astfel, Curtea de Apel (CA) Cluj a decis miercuri că primarul Cătălin Cherecheș poate să își exercite atribuțiile funcției edilitare. Adrian Dănilă (expert la Biroul de Informare al CA Cluj) a precizat pentru Agerpres că sentința este definitivă. Atenție: hotărârea judecătorească NU se referă la fondul procesului în care DNA îl acuză pe Cherecheș de luare de mită, ci la contestarea de către politician a măsurii preventive a controlului judiciar, ce îi interzicea – printre altele – să își exercite funcția de primar, în care fusese ales pe 5 iunie.

„Admite contestația formulată de inculpat împotriva încheierii penale a Tribunalului Cluj și înlătură din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu exercita funcția de primar al municipiului Baia Mare și de a nu comunica în mod direct cu 4 martori”, se arată în sentința Curții de Apel Cluj.

Pe 27 aprilie 2016, Cătălin Cherecheș a fost arestat pentru 30 de zile, printr-o sentință a Tribunalului Cluj, pentru luare de mită în formă continuată, iar pe 5 iunie, el a fost ales din nou primar al municipiului Baia Mare, în timp ce se afla în stare de arest. Ulterior, Cherecheș a depus jurământul de primar, apoi a fost suspendat din funcție, după care s-a aflat în arest la domiciliu și apoi sub control judiciar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *