Skip to content
Politică

Victorie importantă! Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

teotrandafir.com
" "

Victorie răsunătoare! Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va fi eliberat condiționat.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, luni, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al ICA Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani și o lună din cei 8 ani primiți în dosarul privatizării frauduloase a institutului, scrie Agerpres.

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate.

De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus și o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015 de președintele Klaus Iohannis.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *