Skip to content
Politică

Victorie importantă! Mencinicopschi va fi eliberat din închisoare

teotrandafir.com

Victorie răsunătoare! Gheorghe Mencinicopschi, condamnat la opt ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), va fi eliberat condiționat.

Tribunalul Ilfov a decis definitiv, luni, eliberarea condiționată din închisoare a fostului director general al ICA Gheorghe Mencinicopschi, după ce acesta a executat 2 ani și o lună din cei 8 ani primiți în dosarul privatizării frauduloase a institutului, scrie Agerpres.

În cei doi ani de detenție petrecuți la Penitenciarul Jilava, familia lui Mencinicopschi a cerut eliberarea acestuia din închisoare, pe motiv că fostul director al ICA se confruntă cu probleme grave de sănătate.

De altfel, familia lui Mencinicopschi a depus și o cerere de grațiere, respinsă în februarie 2015 de președintele Klaus Iohannis.

Pe 8 august 2014, CAB l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi a primit 8 ani de închisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *