Skip to content
Politică

Victorie în instanță. Parcul Herăstrău rămâne al bucureștenilor

O nouă victorie în lupta pentru cele 7 hectare din Parcul Herăstrău. Curtea de Apel București a respins cererea firmei Domino 94 Impex de revizuire a deciziei definitive din mai 2015, prin care 7 hectare din Parcul Herăstrău erau redate bucureștenilor. Firma privată, susținută de Ministerul Tineretului și Sportului nu renunță însă nici acum. A făcut o nouă cerere de revizuire, de această dată la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Pe 12 mai 2015, Curtea de Apel București a decis ca suprafaţa de 7 hectare din Parcul Herăstrău, vândută în 2000 firmelor Domino 94 Impex și SC NIK IMPEX SRL, să rămână în proprietatea Primăriei Capitalei. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Trei luni mai târziu însă, Domino 94 Impex, firma care deținuse peste 6 hectare din parc, a cerut revizuirea deciziei Curții de Apel. Era ultima cale de atac pe care o avea la dispoziție firma.

Vineri, 13 noiembrie, Curtea de Apel București a respins această cerere, considerând că a fost depusă tardiv (n.r. depășea termenul de 30 de zile de la pronunțarea deciziei definitive), dar și că nu este de competența sa. De altfel, Curtea de Apel a declinat competența soluționării cererii de revizuire în favoarea Înaltei Curți de Casație și Justiție, acolo unde Domino 94 Impex a depus deja o altă cerere de revizuire.

În această luptă, Domino 94 Impex are de partea ei și o instituție a statului. Astfel, la prima cerere de revizuire făcută de Domino la Curtea de Apel în august, Ministerul Tineretului si Sportului a depus și el o întâmpinare prin care cerea instanței admiterea cererii de revizuire formulată de SC Domino 94 Impex SRL, informează b365.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *