Skip to content
Societate

Victorie în instanță pentru procurorul Portocală: Curtea a decis că are voie să discute cu presa

Magistrații instanței supreme i-au modificat controlul judiciar lui Mircea Negulescu și i-au înlăturat interdicția de a discuta cu presa despre faptele din dosarul în care este implicat fostul procuror de la DNA Ploiești. Decizia este definitivă.
Mircea Negulescu poate discuta cu mass-media despre dosarul în care este implicat, după ce judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au modificat controlul judiciar și au înlăturat această interdicție. Însă rămân neschimbate celelalte obligații din controlul judiciar, conform Hotnews.ro
O plângere împotriva controlului judiciar a depus și Lucian Onea la ÎCCJ, însă magistrații i-au respins-o ca nefondată.
Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă.
În fapt, cei doi sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *