Skip to content
Politică

Victorie liberală în R. Moldova. Adrian Dupu (PNL): Oamenii au văzut în PNL varianta românească a Blocului ACUM

Inquam Photos / Octav Ganea

Contactat de PS News, Adrian Dupu, președintele PNL Diaspora – Republica Moldova, este de părere că liberalii au reușit să se impună la alegerile parlamentare de duminică în R. Moldova datorită ajutorului oferit de către Guvernul Orban vecinilor peste Prut pe timp de pandemie. Pe de altă parte, Dupu susține că scorul liberalilor în țară a fost mai mic decât cel scontat pentru că ”oamenii nu au înțeles că PNL și-a sacrificat popularitatea și scorul politic pentru a proteja viețile românilor”.

„În Republica Moldova nu avem PSD, iar cetățenii români de acolo înțeleg foarte bine, văzând din exterior, la fel ca românii din afara granițelor, că PSD-ul nu este o soluție pentru România, iar în acest fel, automat că voturile se redistribuie către partidele de dreapta. Avem PNL-ul care a confirmat la al treilea rând de alegeri consecutiv: europarlamentare, prezidențiale și acum parlamentarele, unde liberalii au câștigat în Moldova. 

De asemenea, oamenii au apreciat și tot ajutorul pe care l-a acordat premierul Ludovic Orban pe timp de pandemie. PNL-ul a fost alături de partidele de dreapta din Republica Moldova, aici mă refer la partidul Maiei Sandu și a lui Andrei Năstase, astfel s-a creat această conexiune și oamenii au văzut PNL-ul ca varianta românească a Blocului ACUM, și munca foarte serioasă a echipei noastre de acolo, unde colegii mei au fost pe stradă în fiecare zi, fiind singurul partid din Republica Moldova care a făcut o campanie serioasă, ne-am întâlnit cu oamenii din toate raioanele.

Noi am fost prezenți acolo, și nu doar la alegeri, iar asta s-a văzut. PNL-ul a fost prezent în Republica Moldova și la nivel de conducere centrală, și la nivel de membri, iar oamenii au văzut asta”, spune Dupu.

Despre rezultatele liberalilor înregistrate la nivelul României la alegerile parlamentare de duminică, președintele PNL Diaspora susține că „sacrificiile pentru sănătatea oamenilor” i-au costat scorul politic.

„Părerea mea este că ne-au costat măsurile restrictive pe care noi le-am luat, iar oamenii nu au înțeles că acestea au fost pentru a proteja sănătatea românilor, pentru a proteja viețile românilor.

Noi ne-am sacrificat popularitatea și scorul politic pentru a proteja viețile românilor. Oamenii nu au înțeles asta, iar mai ales cei care nu au avut bolnavi în familie sau între prieteni, nu au putut înțelege cât de importante au fost aceste măsuri și ne-au taxat pe noi.

Ar fi bine pentru România ca PNL-ul să formeze noul Guvern. Să reușim să formăm majoritate și un nou Guvern alături de USRPLUS, să vedem dacă PMP va trece pragul, și de UDMR. Alături de partide de care știm că sunt pro-europene, pro-democratice”, a conchis Dupu.

Republica Moldova este singura țară în care liberalii au reușit să se impună la alegerile parlamentare de duminică. Astfel, liberalii au luat 38% în R. Moldova, reprezentând cel mai mare scor luat de aceștia, atât în țară, cât și în afară.

La cele 30 de secții de vot deschise pe teritoriul Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare din România, au votat peste 37.632 de alegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *