Skip to content
Sport

Victorie pentru alpinistul Horia Colibășanu. A cucerit Everestul fără oxigen și șerpași

Facebook/Horia Colibasanu

Alpinistul român Horia Colibășanu a bifat o performanță notabilă pentru sporturile extreme din România, reușind să cucerească cel mai înalt vârf din lume -Everest(8.848)- fără rezerve de oxigen și fără șerpași.

Ultima etapă a ascensiunii a durat 12 ore, românul plecând din tabăra de la 8.300 de metri pentru a cuceri vârful Everest. „A fost oribil de greu, foarte, foarte frig. Am reușit. Sunt bine, fac pozele de pe vârf și cobor. De partea cealaltă a vârfului se văd expedițiile care urcă pe ruta sudică”, a transmis Colibășanu după ce a înfipt steagul României pe cel mai înalt vârf al lumii.

Alpinistul român va coborî în tabăra de la 8.000 de metri unde va trece printr-o perioada de aclimatizare și odihnpă, organismul său fiind solicitat de această expediție temerară, transmite Agerpres.

Pentru Horia aceasta este a expediția internațională cu numărul 19, până în prezent alpinistul român bifând opt din cele 14 vârfuri cu înălțimi de peste 8.000 metri.

Odată cu cucerirea „acoperișului lumii”, așa cum este cunoscut vârful Everest, Colibășanu a stabilit o nouă performanță în alpuinismul românesc, recordul anterior aparținându-i tot lui, cu ascensiunea fără rezerve de oxigen și șerpași de pe vârful K2 (8.611 m), din 2004.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *