Skip to content
Politică

Victorie pentru bărbatul surdo-mut sancționat de Jandarmerie: amenda a fost anulată

ziuaconstanta.ro
" "

Victorie pentru bărbatul surdo-mut sancționat de Jandarmerie la protestul din martie, din timpul Congresului Partidului Social Democrat (PSD), pentru că ar fi scandat lozinci împotriva participanților la eveniment.

Concret, Judecătoria Sectorului 1 a decis ca amenda în valoare de 2000 de lei să fie anulată, informează News.ro.

" "
" "

„Admite plângerea contravenţională formulată de petentul Duia Ioan, în contradictoriu cu intimata Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, împotriva procesului-verbal de contravenţie (…). Anulează procesul-verbal de contravenţie (…) Exonerează petentul de la plata amenzii contravenţionale în cuantum de 2.000 de lei”,  este scris în decizia Judecătoriei Sectorului 1.

Totodată, Jandarmeria București va trebui să îi plătească bărbatului și cheltuielile de judecată, în valoare de 734 de lei, reprezentând onorariul avocatului și taxa judiciară de timbru.

Decizia instanței nu este definitivă, Jandarmeria anunțând că va decide dacă va face apel după analizarea motivării instanței.

Amintim că bărbatul în cauză a fost amendat de către Jandarmerie pentru participarea la mitingul din ziua Congresului PSD, pe procesul verbal fiind menționat că persoana în cauză a scandat lozinci. Mențiunea de pe procesul verbal apare în contextul în care bărbatul este surdo-mut.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *