Skip to content
Politică

Victorie pentru comisarul Berbeceanu: a fost achitat, iar cei care l-au acuzat au primit ani grei de închisoare

Victorie pentru comisarul Berbeceanu!
Astfel, fostul procuror șef al DIICOT Alba Iulia, Ioan Mureșan, a fost condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Comisarul șef Traian Berbeceanu a fost achitat.
După doi ani de la trimiterea în judecată a dosarului care ține cu sufletul la gură breasla polițiștilor și a magistraților, procesul comsairului șef Traian Berbeceanu s-a încheiat.
Joi, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție s-au pronunțat pe fond în acest dosar, scrie hunedoaralibera.ro.
Astfel, Traian Berbeceanu a fost achitat! Ioan Muresan  a primit 7 ani cu executare, Alin Muntean, 4 ani cu executare, Nicolaie Cean, 2 ani cu executare.
Decizia nu este definitivă.
Procesul în care Traian Berbeceanu este, în același timp, parte vătămată și inculpat, este unul de o complexitate rar întâlnită în practica judiciară. Cauza este rezultatul conexării a două dosare: unul instrumentat de procurorii DIICOT și altul instrumentat de DNA. Ambele au ajuns pe rolul instanței în aceeași zi.
În primul dosar, comisarul șef Traian Berbeceanu este acuzat de favorizarea unui grup infracțional. Dosarul a fost construit pe baza unor mărturii și probe care s-ar putea dovedi false întrucât, majoritatea martorilor care au fost folosiți în acest dosar, au afirmat în fața judecătorilor că au fost obligați să semneze declarații care să-l incrimineze pe Traian Berbeceanu. În acest proces au fost audiați peste 100 de martori: polițiști, procurori, ofițeri de informații, avocați, oameni de afaceri, dar și personaje din lumea interlopă.
În al doilea dosar, autorii primului dosar sunt acuzați de represiune nedreaptă, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată și abuz în serviciu.
Cu alte cuvinte, foștii procurori Ioan Mureșan și Nicolaie Cean, dar și ofițerul Alin Muntean, sunt acuzați că au pus la cale înlăturarea lui Traian Berbeceanu de la conducerea BCCO Alba Iulia, motiv pentru care i-au înscenat dosarul în care l-au reținut pe polițist. În octombrie 2013, Traian Berbeceanu a fost reținut și arestat după ce mascații au intrat în locuința sa din Deva.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *