Victorie pentru democraţii lui Joe Biden în Camera Reprezentanţilor

Sursa foto: X

Fostul congresman democrat Tom Suozzi a câştigat marţi alegerile speciale pentru Camera Reprezentanţilor organizate în New York, reducând o majoritate republicană deja extrem de subţire, care a întâmpinat dificultăţi în adoptarea unor legi, relatează Reuters.

Locul a devenit disponibil după ce Camera a luat măsura extraordinară de a-i ridica mandatul republicanului George Santos, a cărui serie ameţitoare de minciuni cu privire la biografia sa a dus la punerea sa sub acuzare pentru fraudă.

Tom Suozzi, care a deţinut acest loc înainte de a se retrage pentru a candida la postul de guvernator, a învins-o pe Mazi Pilip, o aleasă locală republicană de origine etiopiană care a servit în armata israeliană. Districtul său include o mică parte a oraşului New York şi o parte din suburbiile sale estice.

Această victorie reduce majoritatea de care dispune preşedintele Camerei Reprezentanţialor, republicanul Mike Johnson, la 219 locuri faţă de cele 213 ale democraţilor , ceea ce face ca sarcina sa de a gestiona un grup de conservatori indisciplinat să fie şi mai dificilă. Provocările cu care se confruntă au fost vizibile deja săptămâna trecută, când camera nu a reuşit să adopte o măsură de punere sub acuzare a principalului oficial al preşedintelui Joe Biden care se ocupă de frontiere, Alejandro Mayorkas, într-un eşec jenant. Camera a aprobat măsura într-o a doua încercare, marţi, după ce republicanul Steve Scalise, nr. 2 în Cameră, s-a întors după tratamentul împotriva cancerului pentru a da un vot decisiv. Votul nu are însă forţă fără aprobarea Senatului, unde şansele de reuşită sunt mici, pentru că democraţii au majoritate în această cameră.

Mai multe provocări îl aşteaptă pe Mike Johnson, care trebuie să decidă în primul rând dacă va prelua sau nu pentru dezbatere şi vot proiectul lege privind ajutorul pentru Ucraina adoptat marţi de Senat. Congresul se confruntă, de asemenea, cu un termen limită pentru a evita o nouă închidere a guvernului la începutul lunii viitoare.

Citeste mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: