Skip to content
Politică

Victorie pentru doi grei ai PNL: au fost ACHITAȚI într-un dosar DNA

newsar.ro

Doi oameni grei din Partidul Național Liberal (PNL) au obținut luni o victorie importantă la ICCJ: au fost achitați într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Este vorba despre fostul deputat Dan Motreanu, vicepreședinte al PNL pe Educație, cercetare, tineret și sport, cultură, culte, minorități, achitat în baza art. 16, alin. 1, lit. a din Codul de Procedură Penală („fapta nu există”).

În baza aceleiași litere a fost achitat alt fost deputat, George Scutaru (fost lider de grup și fost consilier al președintelui Klaus Iohannis), și omul de afaceri Ana-Maria Schaer. Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Redăm minuta ICCJ:

„Dosar 3517/1/2015
– I. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Scutaru George-Adrian (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a, b şi c din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. II. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpatul Motreanu Dan-?tefan (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. III. În baza art. 396 alin. 5 cu referire la art. 17 alin. 2 şi art. 16 alin. 1 lit. a din Codul de procedură penală, achită pe inculpata Schaer Ana – Maria (…), pentru săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor prevăzută de art. 29 alin. 1 lit. a şi b din Legea nr. 656/2002 cu aplic. art. 5 din Codul penal. Ridică măsurile asigurătorii instituite, prin ordonanţa nr. 114/P/2015 din data de 25.09.2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infrac?iunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în proprietatea inculpaţilor Scutaru George Adrian, Motreanu Dan Ştefan şi Schaer Ana Maria. În temeiul art. 275 alin.3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. În temeiul art. 275 alin. 6 din Codul de procedură penală, onorariul parţial cuvenit apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru inculpa?i în sumă de câte 500 lei, se plăte?te din fondul Ministerului Justi?iei. Cu apel în termen de 10 zile de la data comunicării copiei minutei hotărârii”.

Amintim că DNA i-a trimis în judecată pe cei trei în septembrie 2015, acuzându-i pe toți trei de spălare de bani într-o speță privind punerea în posesie cu suprafețe de teren aflate în municipiul Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *