Skip to content
Politică

Victorie pentru PMP: a dinamitat la CCR o lege prin care PSD i-ar fi luat primari

timpolis.ro

Partidul Mișcarea Populară (PMP) a repurtat o victorie marți: a dinamitat la Curtea Constituțională a României (CCR) o lege prin care Partidul Social Democrat (PSD) i-ar fi luat mai mulți primari.

CCR a admis marţi sesizarea formulată de către 80 de parlamentari de la PMP și Partidul Național Liberal (PNL), precum şi de câțiva deputaţi neafiliaţi. Sesizarea viza iniţiativa legislativă care modifică Legea 393/2004 privind statutul aleşilor locali. Proiectul se întoarce astfel în Legislativ, scrie Mediafax.

Preşedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a anunţat pe 21 iunie că sesizează CCR în legătură cu iniţiativa legislativă de modificarea a Legii privind statutul aleşilor locali. Parlamentul a decis că mandatul consilierilor, primarilor şi preşedinţilor consiliilor judeţene să nu înceteze de drept în cazul în care partidul pe listele căruia au candidat fuzionează cu alt partid.

Marți, Tomac a reclamat faptul că proiectul de lege privind statutul aleşilor locali a fost conceput de PSD pentru a fura cât mai mulţi aleşi locali din formațiunea politică pe care îl conduce, având în vedere că PMP este singurul partid care a absorbit alt partid (UNPR) după alegerile locale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *