Victorie pentru PNL în coaliție: prezidențialele vor fi pe 24 noiembrie, primul tur

Sursa: Pinterest

Varianta de calendar electoral susținută de liberali a avut câștig de cauză la ședința de joi dimineață a coaliției de guvernare.

PNL și PSD au căzut de acord ca alegerile prezidențiale să fie organizate pe 24 noiembrie, iar alegerile parlamentare în duminica următoare, pe 1 decembrie.

Liberalii au reușit astfel să convingă PSD că prezidențialele trebuie să aibă loc în noiembrie, după ce majoritatea partidelor înclinaseră deja spre această variantă. Luna septembrie, susținută inițial de PSD pentru alegerile prezidențiale, a ieșit din calcul din cauza lipsei de susținere politică.

În ciuda mesajelor dure ale reprezentanților social-democrați din ultimele zile, PSD a constatat că nu are altă variantă decât organizarea prezidențialelor la termen. Fermitatea liberală i-a lăsat pe cei din PSD doar cu varianta ruperii coaliției, ceea ce i-ar fi costat mult pe pesediști din punct de vedere electoral.
PNL obține astfel o victorie în fața PSD, iar liderii celor două partide încep să se pregătească deja pentru competiția prezidențială.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: